+36 1 269-8211 info@spiritnyar.hu

Steinbeck – Egerek és emberek

#egerekésemberek

Leírás

„Ritka eset, hogy két ember együtt vándoroljon. Tudod, milyenek a munkások: jönnek, megkapják az ágyukat, dolgoznak egy hónapig, aztán elmennek egyedül. Sose láttam, hogy valaki törődött volna a másikkal. Nem is tudom, miért. Talán ezen a rongyos világon mindenki fél a másiktól.” (Steinbeck: Egerek és Emberek)

A színdarab a nagy gazdasági világválság idején két vándormunkás tragikus történetét tárja elénk. George, az alacsony és fürge észjárású fiatalember és társa, Lennie, a lomha, szellemileg visszamaradott óriás egy kaliforniai tanyán vállalnak munkát. Közös álmuk egy saját tanya, ahol önállóan gazdálkodhatnak. Lennie-t együgyűsége folyton bajba sodorja, és George-nak igencsak észnél kell lennie, ha mindkettőjüket meg akarja óvni a következményektől.

John Ernst Steinbeck (1902-1968) Nobel-díjas amerikai regény-, novella- és színdarabíró. Legismertebb regényei az Érik a gyümölcs, az Édentől keletre és az Egerek és emberek. Az Egerek és emberek színpadi változata New Yorkban azonnali sikert aratott. A darab Pulitzer-díjat nyert.

Szereposztás

George – Orosz Ákos
Lennie – ifj.Jászai László
Candy – Mészáros Tamás
Crooks – Ekanem Bálint
Curley – Noé Viktor
Curley felesége – Nagy Enikő
Slim – Anga-Kakszi István
Carlson – Kutik Rezső
Candy kutyája – Lili, kutya

Rendező: Jantyik Csaba

Előadások időpontja és helyszíne

2018. június 13. (szerda) 19:30
Spirit Színház
Jegyvásárlás

2018. június 14. (csütörtök) 19:30
Spirit Színház
Jegyvásárlás

Szólj hozzá Te is!