fbpx

Dosztojevszkij

Karamazov fivérek

Perjés János  /  Szép Domán  /  Mészáros Martin  /  Karácsony Gergely  /  Herczegh Péter  /  Szász Júlia  /  Hermányi Mariann

Leírás

A történet középpontjában egy valós történet áll. Az 1800-as évek végén egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere véres gyilkosság áldozata lett. Nem csupán egy korabeli krimi, hanem a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előszele is.

Az átirat Dosztojevszkij regénye alapján és a forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.

Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet. Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása egyre hírhedtebb lesz a városban. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a jelenlegi rendszert, aminek éppen apja az egyik működtetője. Közben a húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet, csakúgy az országban, mint a Karamazov családon belül, egyre jobban kezd elmérgesedni.

Alkotók

Szereposztás

Fjodor Karamazov / Zoszima sztarecPerjés János
Dmitrij Fjodorovics KaramazovSzép Domán
Ivan F. Karamazov / PjotrMészáros Martin
Alekszej Fjodorovics KaramazovKarácsony Gergely
Pavel Fjodorovics Szmergyakov / RakityinHerczegh Péter
Katyerina Ivanovna / AdelajdaSzász Júlia
Grusenyka / Lizaveta SzmergyacsnajaHermányi Mariann

Színpadra alkalmazta: Nagy Márk
Díszlet-jelmeztervező: Szabó Luca
Rendezőasszisztens: Dávid Áron
Rendező: Nagy Márk

Trailer

ELŐADÁSOK IDŐPONTJAI

2019 július 25. (csütörtök) 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS

2019 július 27. (szombat) 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS