fbpx

Terrence McNally

Maria Callas mesterkurzusa

Nagyváradi Erzsébet  /  Mester Dávid  /  Herczenik Anna  /  Gyöngy Zsuzsa  /  Gulyás Bence

Leírás

A New York-i Schubert Színházba teljes esztendõre nem kapható jegy a Mesterkurzus című sikerdarabhoz – és ez még egy nyolcvanmilliós városban is igen feltűnõ, szokatlan…

Közel húsz év szünet után a Spirit Színházban kel életre a történet.

Terrence McNally négy sikeres darab és tucatnyi film után sem számíthatott arra, hogy zenei képzettsége ilyen váratlanul izgalmas témához vezeti el. A színpadon a XX. század legnagyobb énekesnõje, a görög származású Maria Callas, a Milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a bécsi Stadtoper és a londoni Covent Carden hõsnõje, az olasz arisztokrata, Meneghini felesége és a hajómágnás Onassis szeretõje – a hétköznapi élet és a művészet hatalmas mítosza, Callas, aki egyik pillanatról a másikra pályája csúcsán elvesztette a hangját. Egy asszony, aki elõtt a világ hevert, már nem tudja megjutalmazni hódolóit, miközben az operáról, az éneklésrõl, a sikerrõl s az életrõl mindent tud, amit egy asszony tudhat.

Mesterkurzust indít – s ez a valóság – a New York-i zeneiskolában – nyilvános tanfolyamot, amely olyan, mint egy operaelőadás. Itt mindenki énekelhet, csak Callas az egyetlen, aki énekhangot nem hallat. Viszont bírálja, kritizálja mindazokat, akik csak megkísérlik is utánozni. Eközben maga elé álmodja az életél a kis görög falutól a világhír csúcsáig. Csupa forróság, csupa izgalom, csupa váratlan fordulat a darab, egy nagyszerű szerep és csodálatos operaáriák köré szőve. Nem csoda, hogy manapság bejárja a világot, mert egy igaz, szép és tiszta élet tükre.

Alkotók

Szereposztás

Maria Callas Nagyváradi Erzsébet    
ZongorakísérőMester Dávid    
Első szopránHerczenik Anna    
Második szopránGyöngy Zsuzsa    
TenorGulyás Bence    

Fordította: Ungvári Tamás
Díszlet: Czeizel Gábor
Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Czeizel Gábor

Trailer

ELŐADÁSOK IDŐPONTJAI

2019 augusztus 12. (hétfő) 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS

2019 augusztus 13. (kedd) 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS

2019 augusztus 14. (szerda) 19:30

JEGYVÁSÁRLÁS